ŽIVJETI PRISUTNOST

Trajanje: 2 dana

Prisutnost je ona kvaliteta koja daje svježinu svakom trenutku našeg postojanja. Kad je nema, svemu što činimo nešto nedostaje. Biti jedno sa sobom, biti nepodijeljeni, osjećaj je koji smo svi doživjeli. Osnovne kvalitete koje tada doživljavamo su lakoća, jednostavnost, spontanost, kreativnost, sklad. Takvi trenuci dolaze i odlaze neočekivano, a što više želimo da budu trajni, to kraće traju.

Kako vježbati prisutnost?

Na ovoj radionici istražujemo i učimo kako se svjesnije povezati s našim kvalitetama u svakodnevici, kako joj pristupiti kao našoj prilici za prisutnost i kako se povezati sa spontanošću i autentičnošću, nekim od prirodnih kvaliteta našeg centra.

Upoznajemo se i s vlastitim resursima i meditativnim tehnikama koje nam pomažu nositi se s navikama koje ometaju naš rast. Na vrlo praktične načine, bavimo se istraživanjem i osvještavanjem mentalnih obrazaca koji nas ometaju te vježbanjem pažnje i prisutnosti.

Kad smo prisutni i totalni u onome što činimo, nemamo potrebu biti bolji nego što jesmo niti uspoređivati se s drugima, zadovoljstvo i mir isijavaju iz onoga što činimo i u skladu smo sami sa sobom.

Radionica je namijenjena svima, bez obzira na iskustvo u sličnom radu.

Vodi Dražen Pramod Šivak