HIPNOTERAPIJA – INDIVIDUALNI RAD

Hipnoterapija je vrlo učinkovit oblik pomoći u osvještavanju uzroka naših navika, strahova, tjeskoba i uvjerenja koji utječu na našu svakodnevicu, onemogućavajući nas da živimo ispunjen, zdrav i slobodan život.

Naš tzv. svjesni um vrlo je aktivan: promišlja, analizira, planira, racionalizira, uspoređuje i sudi. Ipak, on zauzima tek 5% našeg uma, dok njegov ostatak od 95% čini nesvjestan um. U njemu nalazimo skup naših prošlih iskustava, pogotovo vrlo ranih (čak i prije samog rođenja), povezanih s našim autonomnim živčanim sustavom koji je, pored mnogih tjelesnih funkcija, povezan i s našim emocionalnim reagiranjem, između ostalog. Sadrži niz obrazaca, uvjerenja, uvjetovanih ponašanja, reaktivnosti i uvjerenja koji doslovno upravljaju našim životom. Stoga je razumljivo da su mnoge «svjesne» velike i male odluke o promjenama u našim životima sabotirane i ostaju neostvarene, koliko god ih željeli.

No, također je poznato da je moguće promijeniti te specifične obrasce nastale uprošlosti, usmjeravajući naš nesvjesni um prema zdravom, uravnoteženom i ispunjenom životu.

Umjesto da radi sa svjesnim, aktivnim umom, kao u klasičnoj hipnoterapiji, hipnoterapija komunicira s nesvjesnim kroz stanje duboke relaksacije, na taj način potičući promjenu u samom korijenu.

Bez obzira da li se odnosi na svakodnevne teme ili krupnije životne situacije, hipnoterapeutski rad je sredstvo iznimne podrške koje nas povezuje s našim resursima i unutarnjim potencijalom.

Na vrlo efikasan način se nosi sa stresom, povećava samopouzdanje, osjećaj spokoja i relaksaciju.

Hipnoterapeutska sesija sadrži razgovor koji pomaže definirati željeni cilj, kao i različite tehnike vrlo ugodnog opuštanja. Najviše sliči vođenoj relaksaciji i odvija se u atmosferi sigurnosti i povjerenja.

Broj potrebnih sesija ovisi o pojedinačnom slučaju, no kreće se od 3-7 sesija.