WHO IS IN RETREAT - INTENZIV SVJESNOSTI

Trajanje: 3 dana

U strukturiranom i podržavajućem okruženju, bez interneta i nepotrebnog ometanja, konačno imamo priliku za neposredno, intimno iskustvo nas samih. Kada otpadnu naši unutarnji dijalozi i komentari, naša zabrinutost za budućnost i vezanost za prošlost, mi se srećemo s našim urođenim kvalitetama: prisutnost, kreativnost, jasnoća, sklad.

Koristeći metodu ‘samo-ispitivanja’ (‘self-inquiry’) i rada sa zen-koanima, mi prestajemo biti identificirani s prošlošću, idejama i uvjerenjima. Napokon imamo živo iskustvo svježine sadašnjeg trenutka u kojem sve ono što jesmo sjeda na svoje mjesto. 

 

U tom ‘detoxu glave i srca’ mi se vraćamo vlastitom unutarnjem domu, a rastemo i u poljima našeg odnos prema vanjskom svijetu:

-       zdrava i uravnotežena komunikacija s drugima 

-       svježe i kreativno razmišljanje

-       fokus i nošenje sa zahtjevnim situacijama

 

U Intenzivu svjesnosti, tradicionalna zen metoda sjedenja pred zidom u tišini povezana je sa suvremenim komunikacijskim tehnikama u paru s drugim. Tako se, uz podršku prisutnosti drugoga, otvaramo vlastitim resursima i većoj perceptivnosti i razumijevanju.

Otkrivajući sebe u drugom svjetlu, vidimo svoj život u novoj perspektivi. Povezujemo se s unutarnjom jasnoćom i snagom, te raste povjerenje u vlastite potencijale.

Ovaj proces može donijeti iskustva i razumijevanja koja donose korijenske promjene.

Proces je vrlo strukturiran i uključuje smještaj i obroke.

 

Vodi Dražen Pramod Šivak

SATORI RETREAT

Trajanje: 7 dana

Potraga za Tko je unutra? i Tko sam ja? stara je koliko i čovječanstvo. To su temeljna pitanja za svako ljudsko biće, bilo za muškarca ili ženu, mlado ili staro, tražioca ili biznismena. Sva druga pitanja koja koristimo u Satori procesu aspekti su ovih dvaju glavnih pitanja, poput: “Što je život, ljubav, sloboda, svijest, drugi, seksualnost, istina, relaksacija?”, da spomenemo samo neke. Intelektualni odgovor neće pomoći. Potrebno je ući u sama pitanja i iskusiti ih neposredno. Relaksacija, povjerenje, ljubav, otvorenost za sebe i druge, rast će zajedno s razumijevanjem. U ovom procesu, drevna zen tehnika sjedenja pred zidom u tišini kombinirana je sa suvremenom tehnikom strukturirane komunikacije sjedenja pred partnerom. Otvarajući se, u prisustvu druge osobe, potiče se potraga za onim tko uistinu jesmo.

“Potrebna je velika zrelost kako bismo naučili prihvatiti i naš viši potencijal i našu neurozu.”
Dzigar Kongtruel

Koje su dobrobiti? Ulaskom unutra, povezanost sa svojim resursima se osnažuje. Doživljavate beskrajno prostranstvo kreativnosti i Biće. Stječete hrabrost živjeti svoj život i potencijal na cjelovitiji način.

Pored očitih dobrobiti bivanja u trenutku, ima još mnogo drugih koje su dio procesa, poput:

- kako slušati

- kako vidjeti sebe i druge

- iskustvo jedinstvenosti Bića i davanja prostora sebi i drugima

- upoznavanje s vlastitom istinom i njeno izražavanje neovisno o slici koju nosimo, uz doživljaje relaksacije i radosti koje se manifestiraju kroz naše povezivanje sa samima sobom.

Proces je vrlo strukturiran i uključuje smještaj i obroke.

Vodi Ganga Cording