UNUTARNJI SUDAC – INDIVIDUALNI RAD

Trajanje seanse: do 60 min

Koliko puta smo se ujutro probudili s nelagodom, zabrinutošću i nama tako znanom osudom? Koliko puta smo u sebi čuli Hoću li uspjeti…? Koliko puta smo osjetili težinu u ramenima, senzacije u trbuhu, a u pozadini: Trebao/la sam to drugačije ili Mogao/la sam to bolje…

Riječ je o Unutarnjem Sucu ili Super-egu. Nastao je u djetinjstvu i još uvijek je aktivan. Mi najčešće nismo svjesni njegove aktivnosti, ali itekako osjećamo posljedice njegovog djelovanja: osjećaj krivnje, nesigurnosti, osjećaj manje vrijednosti kao i nedostatak energije – to su samo neki od simptoma napada ovog unutarnjeg kritičara.

Kroz rad na osvještavanju ovog unutarnjeg sukoba, učeći kako se obraniti, mi se ponovno povezujemo s vlastitim potencijalima i svojom vitalnom energijom. Oslobađajući se osjećaja krivnje i manje vrijednosti, u nama se razvija osjećaj povjerenja i doživljaja naše unutarnje, nama svojstvene vrijednosti. Počinjemo otkrivati našu stvarnu prirodu. Počinjemo otkrivati radost što pripadamo životu i što život pripada nama.

U takvom doživljaju sebe i života, iskustveno znamo da smo na pravom mjestu i pravi takvi kakvi jesmo. To nam otvara mogućnost za one životne odabire u trenutku koji više nisu iz straha ili kompromisa, već iz osjećaja povjerenja u život i spremnosti da idemo u Novo.

Vodi Dražen Pramod Šivak